Sparrijder

De Sparrijder is een stevige tripel met goudblonde kleuren met een licht natuurlijke troebelheid, gebaseerd op o.a. pilsmout en met een stevige hopping. Uiteindelijk resulteert dit in een bier met een correcte balans tussen zoet en bitter, een volmondige en evenwichtige tripel met verrassende aroma’s. Met een alcoholgehalte van 8,5┬░ en een bitterheid van 30 IBE is het een zalig bier dat zich uitstekend leent om met een een groepje kameraden van te genieten.

Sparrijder (de ~ (m.) ~s ): bijnaam voor de inwoners van Nijlen.
Vele Nijlenaars weten dat ze niet enkel als inwoner van een diamantgemeente door het leven gaan, maar ook de bijnaam “Sparrijders” dragen.
De overlevering wil dat zich destijds in Nijlen een roversbende nestelde (een afdeling van de beruchte Bokkerijders), die onze streken onveilig maakte. Deze onverlaten vulden hun dagen met het aanranden van reizigers met nooit eerder gezien methode. Ze bonden de voeten van hun slachtoffers bijeen en hingen ze vervolgens met het hoofd naar beneden aan een spar. Het geld dat ze bij hadden rolde dan uit hun zakken en de rovers hadden het maar voor het oprapen. Het kan als een omslachtige methode overkomen, maar op deze manier konden de dieven beweren niemand iets ontnomen te hebben, maar dat ze het geld enkel hadden gevonden en opgeraapt.
Of men daar ook in trapte is een andere zaak, maar de Nijlenaars verdienden er wel de bijnaam Sparrijders mee.